مشاوره واکنش به رخدادهای امنیتی با پاوان CSIRT
امروزه بسیاری از فعالیتها شامل و نه محدود به خدمات دولت الکترونیک، اطلاع رسانی، امور مالی، خدمات آموزشی و خدمات بهداشتی و درمانی با استفاده از بستر ارتباطی و اطلاعاتی به انجام میرسند. در سطحی دیگر بسیاری از زیرساختهای حساس ملی مانند صنایع نفت و گاز، در چرخهی تولید خود بصورت گسترده از فنآوریهای ارتباطی و اطلاعاتی استفاده میکنند. این استفاده روز افزون از فنآوری هرچند مزایای بسیار زیادی را در بر داشته است، اما زوایای پنهان مانده از دید عوام و خواص آن میتواند پاشنهی آشیل باشد برای تهدید منافع ملی.
با توجه به ضریب نفوذ بالای فنآوری در زندگی امروزه، پر واضح است که ایجاد و استفاده از زیرساختها و راهکارهای کارآمد برای محافظت از این بسترها و همچنین استفاده کنندگان آنها ضروری و حیاتی است.
زمانی این مهم آشکارتر میشود که نگاهی به روند رو به رشد حملههای سایبری در دنیا و بالاخص در ایران داشته باشیم. این حملهها در دو دستهی عمده حملههای داخلی و خارجی هر کدام خسارات بسیاری را در سطوح مختلف به مردم و دولت وارد کردهاند. در حوزهی داخلی میتوان به حملههای با هدف نفوذ و ایجاد اختلال در سیستم های بانکداری الکترونیک اشاره کرد که خساراتی جدی به مراکز ارایه کننده چنین خدماتی تحمیل کرده است و علاوه بر آن مشترکین مراکز بانکی هم متحمل خسارتهای مالی شدهاند. از طرف دیگر حملههای خارجی تهدیدی به مراتب جدیتر محسوب میشوند چراکه علاوه بر خساراتی که در ابعاد وسیع وارد میکنند قادرند تبدیل به ابزاری برای فشار در مقاطع زمانی حساس شوند.